Dýňové slavnosti pro pěkný podzim - Zahrada

KatalogO kataloguPR Články

katalog.xoe / Bydlení / Zahrada /

Dýňové slavnosti pro pěkný podzim

Milujete léto a s ním spojené radovánky ve vodě, grilování a především krásné a teplé slunečné dny, kdy se stmívá až po deváté hodině večerní? Léto je bohužel nenávratně za námi, ale i podzim nabízí řadu aktivit, kterými se pro Vás stane oblíbeným ročním obdobím. Nenechte se zatáhnout pošmourným počasím do depresí a vychutnejte si vše, co s sebou podzim přináší.

Podzimní dekorace

Zábavou nejen pro Vás, ale jistě i pro děti budou již téměř všude dýňové slavnosti. Děti si mohou vyzkoušet sami za asistence pořadatelů vydlabat dýňové strašidlo, které si pak odnesou domů. Myslí se na ně i v doprovodném programu jako například převlékání do masek, malování na tváře nebo možnost vyblbnout se na skákacím hradu. Pro dospělé je připravena kromě ukázek vyřezávání do dýní, také ochutnávka dýňových pochoutek, kde se můžete na inspirovat řadou receptů na zpracování dýňové úrody.

Podzimní radovánky s dětmi venku obohaťte o pouštění draka. Uvidíte, že si užijete spoustu srandy. Nebo společně vytvořte podzimní dekorace z přírodnin. Kromě truhlíků můžete vyzdobit krásně okna i dveře různobarevnými listy, na podzim kvetoucími rostlinami a podobně. Pokud se Vám s dětmi podaří nasbírat dostatek kaštanů, můžete si vyrobit tolik zvířátek, až budete mít celou zoologickou zahradu.

Práce na zahradě

Pro ty, kteří mají pozemek, je podzim časem, kdy je kromě sklizně úrody a přípravy na uložení zahrady k zimnímu spánku také vhodná doba na výsadbu stromků nebo česneku. Sázení česneku na podzim má tu výhodu, že rostlina bude mít dostatek vláhy na začátku a sklízet se bude na jaře, takže Vám v teplých a suchých dnech palice česneku lépe proschnou.

Z důvodu dostatku vláhy je také možné sázet ovocné stromky nejen na jaře, ale i na podzim. Strom se snadněji uchytí a nehrozí mu, že uschne díky dostatku podzimních srážek.


katalog.xoe.cz/bydleni/zahrada/
katalog.xoe.cz/zabava-a-volny-cas/hobby/

Počasí




Webdesign & Seo: Dynamic Softworks © 2010

TOPlist