Vybíráme plotostřih Husqvarna - Květiny, stromy a keře

KatalogO kataloguPR Články

katalog.xoe / Bydlení / Zahrada / Květiny, stromy a keře /

Vybíráme plotostřih Husqvarna

Vybíráme plotostřih – krok 1

Ještě než začnete brouzdat v katalozích a zahlcovat se údaji, položte si základní otázku. Na jaký typ živých plotů budu plotostřih používat? Vysoké, nízké, dlouhé, tvarovací? Tento fakt vám značně usnadní hledání, protože už víte, co doopravdy hledáte. Plotostřihy jsou konstruované pro různou práci. Například oboustranný plotostřih je vhodný pro stříhání vyšších plotů nebo pro jejich tvarování. Jednostranný plotostřih se na druhou stranu hodí pro střih rovných úseků. Dále můžete vybírat z plotostřihů na tyči, se kterými se vám budou velmi nízké nebo vysoké živé ploty stříhat podstatně snadněji a rychleji. Máte-li toto rozhodnuto, můžete dále vybírat podle motoru, ergonomie nebo délky plotostřihu.

Délka lišty plotostřihu

Délka lišty záleží na ploše, kterou budete stříhat. Delší lišty mají tu výhodu, že s nimi zvládnete postříhat plot takřka na jeden zátah. Nevýhodou může být obtížnější manipulace a kontrola přívodního kabelu. Plotostřih s kratší lištou má menší riziko přeseknutí kabelu. Plotostřih s lištou dlouhou zhruba 50 cm by měla na většinu prací okolo domu stačit.

Benzinový nebo elektrický plotostřih?

Tuto otázku si jistě pokládáte už na začátku vašeho výběru a to pravděpodobně hlavně kvůli ceně. Benzinové plotostřihy jsou zpravidla dražší než elektrické, ale to není jediný rozdíl. Důležitým rozdílem je váha, která u benzinových plotostřihů značně stoupá. Kdo není na práci s plotostřihem zvyklý nebo kdo s ním pracuje dlouho, ocení lehčí konstrukci. Je nutné si uvědomit, že často držíme plotostřih nahoře a to se i pár kilo navíc pronese. Na druhou stranu není benzinový plotostřih nijak omezen v pohybu. Na rozdíl od elektrického plotostřihu nemá kabel. Nehrozí tedy ani přeseknutí a plotostřih můžeme přenášet z místa na místo bez závislosti na elektrické energii. U vybraného stroje si nezapomeňte zkontrolovat emise.

Ergonomie

Vybíráte-li plotostřih nebo i jiné pracovní nástroje, je vždy lepší si je osahat. Zjistíte tak potřebnou ergonomii, která vám posléze velmi usnadní práci. Plotostřih by měl být dobře vyvážený, aby se nepřevažoval na jednu ani na druhou stranu. Další věcí je tlumení vibrací. Bude se vám mnohem lépe pracovat, pokud bude mít stroj tlumené vibrace v místech, kde jste s ním v kontaktu.

Kde sehnat kvalitní plotostřih

Plotostřihy i další podobné nářadí kupujte od osvědčených a autorizovaných prodejců. Nejen, že máte záruku na zakoupené zboží, ale dočkáte se také profesionálního servisu a originálních náhradních dílů. Plotostřih vybírejte na http://www.husqvarna-krapacek.cz/plotostrihy-c-79.html.


katalog.xoe.cz/bydleni/zahrada/kvetiny-stromy-kere/

Počasí




Webdesign & Seo: Dynamic Softworks © 2010

TOPlist