České sjezdovky - kam vyrazit? - Stránky o cestování, cestopisy

KatalogO kataloguPR Články

katalog.xoe / Cestování a regiony / Stránky o cestování, cestopisy /

České sjezdovky - kam vyrazit?

Aktivních lyžařů sjezdařů stále přibývá, ale ne všichni mají ambice jezdit lyžovat do zahraničí. Vždyť v zimě je i u nás dostatek sněhu a pokud není, většina ski center je vybavena sněžnými děly a není pro ně problém svahy v zimě uměle zasněžovat. Komfort a kvalita služeb dosahuje v českých lyžařských střediscích vysoké úrovně, máte k dispozici celou řadu opravdu velkých středisek, kde najdete upravené sjezdovky pro různé výkonnostní skupiny. Ubytování je zde k dispozici v několika kategoriích od luxusních hotelů, které vám nabídnou širokou škálu služeb a možností relaxace po celodenním lyžování, až po soukromé chaty a levnější ubytovny.


Kam tedy vyrazit? Jde-li vám o délku sjezdovky, potom navštivte určitě Rokytnici nad Jizerou, která vám nabídne nejdelší českou sjezdovku v délce přes tři kilometry při převýšení 650 m. Podobně dlouhé sjezdovky vám nabídnou také ski centra v Janských Lázních, Špindlerově Mlýně nebo na Klínovci. Máte-li rádi pohodlí a potrpíte si na krásné prostředí, potom je pro vás nejvhodnější lyžařské centrum Červená Voda v Orlických horách. Lanovka je tu polstrovaná a vyhřívaná a když není zrovna příjemné počasí, chrání sedačky speciální bubliny. Sjezdovky jsou zde červené a modré, zajímavé je také propojování se sjezdovkami v Čenkovicích, na druhé straně Bukové hory.


Máte-li blíž na Šumavu, určitě nevynechejte Špičák, sjezdovka Šance vám zaručeně dá zabrat. V nejprudším místě dosahuje sklon 45°, navíc hlavní pasáž sjezdu se neupravuje, takže je pro každého sjezdaře opravdovou výzvou. Máte děti a hledáte vhodný lyžařský areál? Vyzkoušejte Lipno, místní lyžařský areál nabídne zdarma cvičnou louku, dále jsou zde k dispozici široké a mírné sjezdovky, kde se nemusí bát ani děti. Chcete-li si dobře zalyžovat, nemusíte nutně do zahraničí. Vyberte si lyžařské středisko v Česku, které je vašemu srdci nejbližší, a užijte si skvělou dovolenou.


katalog.xoe.cz/cestovani-a-regiony/stranky-o-cestovani-cestopisy/
katalog.xoe.cz/cestovani-a-regiony/

Počasí




Webdesign & Seo: Dynamic Softworks © 2010

TOPlist