Výsledek hospodaření 2015 - Diskuzní fóra, chat

KatalogO kataloguPR Články

katalog.xoe / Internet / Diskuzní fóra, chat /

Výsledek hospodaření 2015

Jelikož výkyvů v počasí rok od roku přibývá a zemědělská úroda, na které je jejich živobytí závislé, se ztenčuje. Mnoho farmářů rozmýšlí varianty pro příští rok, zda vůbec budou v pěstování plodin pokračovat a jaká opatření bude potřeba zajistit. Po extrémních tropických teplotách tohoto léta se i Ministerstvo zemědělství České republiky řeší vzniklé problémy a připravuje změny na příští rok.

8 miliard na sucho

Jedním krokem vpřed je schválení 8 miliard korun na boj proti suchu. Tyto dotace, které pochází z evropských financí, mohou být čerpány na obnovu rybníků, mokřad a horských nádrží, ale také na obnovu a úpravu toků řek a potoků. Tedy na vše, co by mělo zadržet vláhu na území České republiky a zabránit tak nedostatku vody a vzniku povodní.

Zemědělské pojištění

Pro příští roky připravuje Ministerstvo zemědělství vznik fondu, který bude finančně kompenzovat případné vzniklé škody na úrodě v závislosti na nepříznivém vývoji počasí. Kompenzace budou financovány z části od státu a z druhé od jednotlivých členů fondu v rámci příspěvku, který by podle slov ministra neměl být vysoký. Zemědělské pojištění již funguje v sousedních zemí a velmi se osvědčilo. Především se chce, ale ministerstvo zaměřit na prvotní problém našeho zemědělství a tím je špatné hospodaření a nedostatečné ochrana půdy. Vlivem činnosti zemědělců hrozí v České republice na 50% eroze půdy. Proto by se zemědělci měli hlavně zaměřit na zmírnění této situace a bojovat proti vodní erozi půdy.
katalog.xoe.cz/internet/diskuzni-fora-chat/
katalog.xoe.cz/cestovani-a-regiony/

Počasí




Webdesign & Seo: Dynamic Softworks © 2010

TOPlist