Sjezdujeme na ledovci - Snowboarding

KatalogO kataloguPR Články

katalog.xoe / Sport / Snowboarding /

Sjezdujeme na ledovci

Ledovce poskytují jistotu celoročního lyžování. Rakouské ledovce, kde jsou provozovány sjezdovky, najdete v Tyrolsku v údolí Zillertal, kde se nachází nejstrmější z rakouských ledovců Hintertux. Zalyžujete si zde nejlépe v zimě, kdy mají otevřeno i další lyžařská střediska a jeho návštěvnost není tak vysoká. Neposkytuje totiž tolik komfortu jako moderní velkokapacitní střediska, vedle kabinkových lanovek tu stále najdete i staré sedačky a vleky. Patříte-li však k těm, kteří chtějí zažít syrovost sjíždění ledovce, potom se tu rozhodně parádně vyřádíte. Nečekejte ploché cvičné louky, Hintertux je znám prudšími poctivě červenými sjezdovkami.


V dalším tyrolském regionu Kaunertal najdete menší, o to však příjemnější ledovec. Je hůř přístupný než většina velkých lyžařských středisek, běžní turisté, kteří si potrpí především na pohodlí, tedy zamíří raději jinam. Zázemí ledovcového areálu Kaunertal tvoří restaurační budova vybavená velkým parkovištěm. Odtud potom vedou vleky do tří směrů. Můžete se vydat do sedla Falginjoch, odkud sjedete po modré sjezdovce, která je dole velmi mírná až plochá. Kotvy vás vyvezou na Nörderjoch, odkud je sice sjezdovka kratší, i tak vám ale poskytne úžasné lyžařské zážitky. Pro ty nejpohodlnější je určena třetí trať Karlesjoch, kam vás dopraví moderní kabinková lanovka. Dolů se dostanete po několika sjezdovkách všech obtížností.


Máte-li raději rušnější oblasti, potom vyrazte do Salcburska na ledovec Kaprun pod vrcholem Kitzsteinhorn. Sjezdovky jsou tu poněkud mírnější, skvěle poslouží k výuce a zdokonalení sjezdařských dovedností. Místní sjezdovky jsou doslova dálnice – široké, přehledné a velmi pozvolné. Ačkoli je oproti tyrolským ledovcům Kaprun níže položený, obvykle zvládá i letní provoz.


Malý ledovcový areál ve Štýrsku Schladming Dachstein nabízí sice jen kratší a pozvolné sjezdovky, zato se pochlubí velkým snowparkem a ledovcovou jeskyní. Díky krásným vyhlídkám slouží i nelyžujícím turistům jako zpestření pobytu v okolí Ramsau nebo Schladmingu. Místní ledovec je v létě a na podzim velmi oblíben zejména výkonnostními běžkaři, kteří na zdejších běžeckých tratích pilují techniku a ladí formu před sezonou.


katalog.xoe.cz/sport/snowboarding/
katalog.xoe.cz/sport/lyzovani/

Počasí




Webdesign & Seo: Dynamic Softworks © 2010

TOPlist