Jak účinně zastavit zánět dásní - Alternativní medicína

KatalogO kataloguPR Články

katalog.xoe / Zdraví / Alternativní medicína /

Jak účinně zastavit zánět dásní

Potýkáte se nebo si myslíte, že byste se mohli potýkat se zákeřným zánětem dásní? Máte-li na zánět dásní byť jen podezření, měli byste podniknout první kroky k záchraně vašich zubů.

Zánět dásní - projevy

Nejběžnějším a také jedním z prvotních projevů zánětu je krvácení dásní. Pokud pozorujete krev při čištění zubů nebo jídle, určitě byste nad tím neměli pokrčit rameny. Krvácivost dásní je jedním z hlavních a prvotních projevů. Zánět dásní je vleklá a bohužel také velmi častá nemoc. Právě kvůli její vleklosti si hned nemusíme uvědomit její přítomnost. Pravda je taková, že je třeba ji podchytit co nejdříve, abych předešli dalším příznakům, některým nevratným. Zánět dásní totiž může vyvrcholit v parodontózu. Na začátku se nemoc projevuje krvácením, zarudnutím dásní, nepříjemné chuti v ústech. Nutno podotknout, že je ani středně pokročilý zánět dásní není bolestivý.

Parodontóza

Neléčený zánět dásní se může vyvinout až v parodontózu. Parodontóza je bakteriální zánět podpůrných tkání zubu. Lidské tělo pak na infekci reaguje, tak že tvoří látky, které ničí vaziva přiléhající k zubu. Zuby se uvolňují a může dojít až k jejich vypadnutí. Projevy parodontózy jsou již horšího rázu než zánět dásní. Zub se začíná obnažovat, krvácení je takřka nevyhnutelné při jídle a čištění zubů, z úst vychází nepříjemný zápach. Pokročilé stádium se značí poškozením zubního cementu, vazů i kosti čelistní. Zuby se následkem parodontózy začínají viklat a rozestupují se. Bezbolestný průběh nemoci často svádí pacienty podceňovat celkový stav.

Jak předcházet zánětu dásní?

Samotnému zánětu můžeme předejít jedině správnou ústní hygienou. Do ní patří samozřejmě čištění zubů dvakrát denně vhodným zubním kartáčkem s měkkými štětinami. Pokud máte mezi zuby větší mezery, je vhodné užívat také jednou denně, zpravidla večer, zubní nit či mezizubní kartáček. Zánět dásní vzniká ze zubního plaku, který odstraňujeme právě každý den, správnou technikou čištění zubů. Pokud si svojí technikou nejste jisti, zeptejte se vašeho zubního lékaře.

Jak zabránit parodontóze a zastavit zánět dásní?

Pozorujete-li nějaký z projevů zánětu dásní, doporučujeme užívat ústní bylinnou vodu Dr. Landy. Tento český bylinný výrobek pomáhá zastavovat krvácení a další příznaky zánětu dásní. Sami se přesvědčte na http://www.drlanda.eu/cs/paradontoza.


katalog.xoe.cz/zdravi/alternativni-medicina/

Počasí




Webdesign & Seo: Dynamic Softworks © 2010

TOPlist