Jednoduché úchytky stále vítězí v moderní - Alternativní medicína

KatalogO kataloguPR Články

katalog.xoe / Zdraví / Alternativní medicína /

Jednoduché úchytky stále vítězí v moderní

Moderní kuchyně stále odolávají komplikovanosti a nesou se v duchu chladného kovu nebo barevného plastu. Úchytky – jeden z nejdůležitějších doplňků tento trend následuje a přitom dotváří celkový výraz kuchyně.p>

Jednoduché, ale přitom výrazné

Moderní kuchyně jsou dnes definovány hladkým, lesklým povrchem a vyzařují velmi jednoduchým až minimalistickým dojmem. Tento dojem je ovšem částečně rozbíjen detaily, kuchyňskými doplňky, které více či méně dodávají kuchyni ten správný šmrnc. Právě díky celkové jednoduchosti celé kuchyňské linky a skříněk si můžete dovolit sáhnout po zajímavějších a výraznějších kouscích, co se týče doplňků. Zejména úchytky dokážou povznést a utvrdit výraz celé kuchyně. Moderní kuchyni vévodí dnes velmi často kovové úchytky v různých délkách i tvarech, zpravidla pak výrazně hranaté nebo oválné. Často voleným materiálem je nerez nebo pochromovaná ocel, matný či eloxovaný hliník, chrom, satinovaný či kartáčovaný nerez, ale i plast. Většinou to jsou ovšem jednoduché tvary nikterak zdobené, protože každá úchytka je sama o sobě ozdobou kuchyně. Zvlášť když se perfektně sladí.

Úchytky na lesklý materiál

Moderní lesklá kuchyňská dvířka výborně doplní úchytky s matným povrchem. Vzájemně ladí svými jednoduchými tvary, ale zároveň kontrastují materiálem. Hliník v matném provedení v tomto případě působí elegantně. Úchytky v matném provedení jsou zároveň praktické. Dobře se čistí a nejsou na nich vidět otisky prstů. Dalším materiálem v kombinaci s lesklým povrchem může být matný nikl nebo broušený nerez.

Úchytky na matný materiál a dřevo

Nejenom lesk je moderní. I matné povrchy nebo moderní dřevěné vzory jsou v kuchyni velmi oblíbené. I v tomto případě ovšem platí, že by úchytky měly nějakým způsobem kontrastovat s celkovým výrazem kuchyně. Vhodným materiálem mohou být pochromované nebo leštěné úchytky. U dřevěné kuchyně je možné se vydat dvojí cestou. Buď zvolit kontrastní kov nebo také dřevo. Dřevěnými úchytkami ve stejném odstínu jako jsou dvířka, nic nezkazíme. Trochu kontrastu a zajímavého nádechu, ale dodají dvířkům například úchytky o stupeň tmavší. Budou příjemně vystupovat z povrchu a když se prostor doladí ještě dalšími doplňky v podobném vzezření, bude výsledek ideální.

Kde sehnat kvalitní úchytky?

Úchytky jsou velmi používanou součástí kuchyně a proto by měly zvládnout zátěž, která na ně bude kladena. Kvalitní úchytky se jistě vyplatí. Nezapomeňte si dobře rozmyslet velikost úchytky nejenom z designového hlediska, ale také z praktického hlediska. Na úchytky se podívejte na http://www.dvirka-kovani-kuchyne.cz/uchytky--c-3.html, kde si můžete vybrat od moderních kovových úchytek přes dřevěné a rustikální až po dětské úchytky.


katalog.xoe.cz/zdravi/alternativni-medicina/

Počasí




Webdesign & Seo: Dynamic Softworks © 2010

TOPlist