Jak na bolest zubů? - Zdravotnické služby

KatalogO kataloguPR Články

katalog.xoe / Zdraví / Zdravotnické služby /

Jak na bolest zubů?

Bolí Vás zuby, ale na prohlídku ke svému zubnímu lékaři jít nechcete, protože se bojíte? Pokud po nějaké době bolest neodchází, bude nejlepší přece jen svého zubaře navštívit. Včasný zásah Vás může zachránit před mnohem bolestivějšími zákroky a především zdravotními následky.

Zubní kaz

Mezi hlavní příčiny bolestí zubů patří zubní kaz. Chrup je pak u jedince mnohem citlivější na studené, horké, kyselé či sladké potraviny a nápoje. Předejít zubnímu kazu lze především pravidelnou zubní hygienou spolu s preventivními zubními prohlídkami a také vhodnou životosprávou skrze výživu. Dentální hygienistka Vám poradí, jak si zuby správně čistit, abyste maximálně eliminovali vznik kazu.

Paradentóza

Dalším častým problémem způsobujícím bolest zubů jsou záněty dásní, které jsou způsobeny zubním plakem a často je také doprovází krvácení dásní. V případě zánětu dásní je včasná léčba opravdu důležitá, jinak dochází ke ztrátě zdravých zubů. Paradentóza a její léčba začíná opět u Vašeho zubního lékaře nebo zubní hygienistky, kteří nejdříve vyčistí postižená místa. Pokud je zánět dásní již v pokročilém stádiu, čeká Vás chirurgický zákrok, který je prováděn v anestezii.

Trhání osmiček

V dospělosti má řada z nás také bolesti chrupu spojené se zuby moudrosti. Osmičky jsou poměrně problémové zuby, protože na ně není v ústní dutině dostatek místa a také se často kazí díky horší dosažitelnosti kartáčkem. Trhání osmiček tedy doporučuje většina zubařů, protože působí řadu komplikací. Osvědčeným receptem na to, jak na bolest zubů, zůstává prevence. Pravidelné návštěvy u zubního lékaře v kombinaci s každodenní zubní hygienou a správnou výživou Vám pomohou vyhnout se bolestivým zákrokům.
katalog.xoe.cz/zdravi/zdravotnicke-sluzby/

Počasí




Webdesign & Seo: Dynamic Softworks © 2010

TOPlist